20.11.2018. 9:35
2
Uoči svečane sjednice Odžak oblijepljen plakatima protiv Komšića
Danas će u Predsjedništvu BiH polagati zakletvu novoizabrani članovi Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik. Konstitutivna sjednica otvorena je za javnost.

Uoči same svečane sjednice u Odžaku je sinoć ili rano jutros grad oblijepljen plakatima na kojima je prekrižen Željko Komšić s porukom 'presona non grata'. Koliko su protivnici Komšića bahati govori i podatak da su ove plakate zalijepljene i na kancelarije DF-a u Odžaku.

Inače Komšić je u Odžaku na Općim izborima osvojio 962 glasa, a Dragan Čović 2.479.
Novoizabrani član Predsjedništva Željko Komšić ranije je proglašen nepoželjnom osobom u više općina gdje HDZ ima vlast.

Za vrijeme konstitutivne sjednice novoizabrani članovi Predsjedništva zajednički prihvataju dužnost, izgovarajući sljedeću svečanu zakletvu u prisustvu članova Predsjedništva iz ranijeg saziva.

"Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana".

Svaki član Predsjedništva potpisuje tekst svečane izjave.

(NAP/Alen Avdić)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.