20.11.2018. 16:35
4
Fotografija nakon primopredaje dužnosti u Predsjedništvu BiH
Svečanoj, konstituirajućoj sjednici u Predsjedništvu, danas je prisustvovala i Izetbegovićeva supruga Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što je bila prilika i za zajedničku fotografiju u Kabinetu nakon primopredaje dužnosti.

Svečana primopredaja dužnosti u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine obavljena je danas. Novi članovi Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik zakleli su se da će raditi u interesu države, u skladu sa njenim Ustavom i u interesu svih građana. Njihov prvi radni dan praktično se već privodi kraju, piše Faktor.

S druge strane, dosadašnji članovi Predsjedništva posvetit će se nekim drugim obavezama, kako poslovnim, tako i privatnim. Posebno svečano je bilo u kabinetu člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Šefik Džaferović je preuzeo dužnost od Bakira Izetbegovića, a u Kabinetu je bila prilično dobra atmosfera.

Izetbegović će se, kako je i sam ranije isticao u izjavama za medije, sada više posvetiti drugim pitanjima u državi, unutarnjim pitanjima u Stranci demokratske akcije, ali i privatnom životu. Nedavno je kazao kako voli promjene i da mu nakon osam godina u Predsjedništvu godi i ova promjena. U jednom od intervjua je istaknuo i to da nove okolnosti podrazumijevaju i više privatnosti u životu, što će svakako biti dragocijeno za cijelu porodicu. 


(Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.