23.11.2018. 21:45
0
Pokrenuta humanitarna akcija: Bivši kapiten BiH vodi najvažniju životnu bitku
Safet Hodžić, nekadašnji kapiten malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, bije najtežu životnu bitku, piše bhdijaspora.net.
– Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek “pletal”, koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti – kaže Jasmin Džanko, koji je pokrenuo humanitarnu akciju “Za našeg Hodžu”.
 
Hodžić je jedan od najboljih golmana malog fudbala u BiH svih vremena. Na kultnom sarajevskom turniru “FIS Gol” proglašen je najboljim golmanom u dva navrata, 1983. i 1984. godine. Za dugogodišnje zasluge u sportu (mali fudbal) 1992/1993. proglašen je sportistom godine grada Sarajeva.

– Pozivam sve znane i neznane sportiste te ljude dobre volje da pomogemo našem Safetu. Svi oni koji žele pomoći, mogu da se jave na njegove brojeve telefona: 033 623 301 ili 063 714 519. Jedini spas za Hodžića mogla bi biti operacija u Turskoj, ali on za taj korak nema novca – dodaje Džanko, dugogodišnji sportski radnik i Hodžićev veliki prijatelj.

Da nesreća nikad ne dolazi sama, najbolje pokazuje primjer porodice Hodžić.
 
– Naš Hodža je zaista u teškoj situaciji. Postoji mogućnost da ostane bez obje nogu, a već je nepokretan. I njegova supruga je lošeg zdravlja. Zbog toga apeliram za pomoć nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao i na malim i na velikim terenima, prenosi Avaz.ba.

-Vjerujem da ćemo pomoći našem Hodži. Molim i ljude iz Nogometnog saveza BiH da pomognu, jer znam da je i njih zadužio svojim odbranama – kaže Džanko.



(Lejla Trle)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.