27.11.2018. 16:50
0
Nastavak sjednice PD PFBiH, Karajbić predložen za predsjedavajućeg
Nakon što su prikupljena 52 potpisa zastupnika Federalnog parlamenta sjednica koju je prekinuo Edin Mušić bit će nastavljena u 16:30. Pozivi za prisustvo poslani su i klubovima SDA i HDZ BiH čiji su zastupnici napustili sjednicu.

Podsjećamo, SDP BiH, Naša stranka i DF uputili su prijedlog da predsjedavajući PD PFBiH bude Elvir Karajbić iz SDP BiH o čemu bi trebalo glasati na nastavku sjednice. 

Danas je 95 od 98 zastupnika preuzelo mandate, a troje ima rok do 6. decembra da se izjasne o mandatima. 

Sastav PD PFBiH - SDA - 27 mandata, HDZ BiH - 16, SDP - 16, DF - 10, SBB osam, Naša stranka šest, Nezavisni blok i PDA po četiri, Narod i pravda, A-SDA i HDZ 1990 po dva mandata i Laburistička stranka jedan mandat.



(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.