29.11.2018. 17:27
0
"Nisam nimalo optimistična, taj dio ostaje da se riješi. Vječno su neriješena pitanja između Bošnjaka i Hrvata"
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović došla je u Sarajevo gdje će razgovarati s delegacijom Političkog i sigurnosnog komiteta Vijeća Evropske unije.

Prije sastanka novinarima je kazala da će biti mnogo tema.

- Sigurna sam da njih interesuje u kojoj smo fazi nakon provedenih izbora, kada treba da se implementiraju izborni rezultati. U tome RS prednjači, preduzeli smo konkretne radnje i idemo ubrzano s formiranjem vlade znajući da je to važno zbog života građana - istakla je Cvijanović.

U vezi s konstituisanjem vlasti u Federaciji BiH, smatra da ''priča tek počinje''.

- Nisam nimalo optimistična, taj dio ostaje da se riješi. Vječno su neriješena pitanja između Bošnjaka i Hrvata i to postaje otežavajući faktor. Nas u RS-u interesuje ko su partneri koji će se pojaviti iz FBiH, uzevši u obzir sve komplikacije - rekla je Cvijanović.

U vezi s ostalim temama sastanka smatra da će biti pitanja iz oblasti bezbjednosti, opće, ali i migrantske krize.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.