30.11.2018. 12:56
1
Beogradski Kurir nakon presude Naseru Oriću: Haos ispred suda u Sarajevu, Orićeve pristalice viču Allahu ekber i nose ratne zastave
Kurir
Alo
Informer
Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni su optužbi da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, potvrđeno je danas presudom Drugostepenog vijeća Suda Bosne i Hercegovine.

Orić, bivši komandant Armije RBiH u Srebrenici i Muhić, pripadnik tih snaga, bili su optuženi da su 1992. u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Suđenje Oriću i Muhiću obnovljeno je nakon što je Apelaciono vijeće ukinulo prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbi za te zločine.

Zanimljivi su bili natpisi pojedinih beogradskih medija nakon presude Naseru Oriću. Tako je beogradski Kurir donio naslov u kojem stoji:

"Haos ispred suda u Sarajevu! ORIĆ OPET OSLOBOĐEN ZA UBIJANJE SRBA! Orićeve pristalice viču Allahu ekber i nose ratne zastave! DUGE CEVI NA ULICAMA!".

Alo.rs. piše kako "Krvave ruzke neće stići kazna", te navode kako je Orić ponovo oslobođen.

Informer donosi vijest u kojoj stoji:

"Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin".

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.