1.12.2018. 16:22
0
"Osuli paljbu" po Marini Pendeš: Njeno ponašanje je nepoštovanje prema hrvatskim biračima, čija je volja pregažena
Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) snažno osuđuje ponašanje ministrice obrane BiH Marine Pendeš "koja je pristankom na suradnju sa simbolom hrvatske obespravljenosti poručila hrvatskim biračima da je takav izbor u potpunosti legitiman, legalan i u skladu sa Ustavom BiH".

 "Takvo ponašanje smatramo grubim izrazom nepoštovanja prema svim hrvatskim biračima koji su glasovali na izborima, a čija je demokratska volja pregažena", smatraju u HSPF-u.

 Posebno je zabrinjavajuće, kako navode, to što ministrica Pendeš dolazi iz stranke HDZ BiH, koja uživa najveće povjerenje hrvatskih birača i samim time ima najveću odgovornost u borbi za ravnopravan položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

 "S tim u vezi, pitamo se hoće li i sam HDZ BiH toleriranjem ovakvih postupaka prihvatiti gaženje izborne volje hrvatskog naroda ili će vjerodostojnom politikom opravdati ukazano povjerenje birača? Nijedna politička stranka pa tako ni pojedinac nisu i nikada ne smiju biti iznad interesa Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Shodno tomu, držimo da je takav čin ministrice Pendeš apsolutno nedopustiv i da se ne smije ponoviti, stoga je jedini razuman i dostojanstven potez neopoziva ostavka", priopćio je Ured za odnose s javnošću HSPF-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.