3.12.2018. 16:30
0
Nema odluke o početku rada državnog zatvora, skinut i Pravilnik o policijskim uniformama
Vijeće ministara BiH danas nije donijelo odluku o datumu početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje zatvora, jer je potrebno definisati još neke detalje.

Imamo nekih tehničkih problema u vezi sa tim kako će dalje ići sa početkom rada zatvora. Imamo još i nekih dodatnih građevinskih radova u zatvoru. Moramo da vidimo ko će to sve raditi, gdje će biti prebačena arhiva koja je bila u Jedinici za implementaciju, ko će plaćati telefonski račun – kazao je Josip Grubeša, ministar pravde BiH nakon sjednice.

Inače, ovo će biti jedini zatvor na nivou BiH koji će ispunjavati evropske standarde za smještaj osuđenih, što je posebno značajno ako se uzme u obzir činjenica da entitetske zavode karakteriše problem prekobrojnosti i neadekvatnih kapaciteta. 

U Zavod za izvršenje krivičnih sankcija pritvora i drugih mjera BiH biće smješteni osuđenici i pritvorenici Suda BiH. 

S dnevnog reda je skinut i Prijedlog izmjene zaključka sa 127. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održane 28. 12.2017. godine čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Iza ove naizgled „benigne“ tačke krio se Pravilnik o policijskoj uniformi, a koji je predmet spora bh. proizvođača i Vijeća ministara već duže vrijeme.

Ovaj Pravilnik koji je usvojen na 127. sjednici zbog niza spornih odredbi bh. kompanije bi doveo u diskriminirajući položaj u postupku javne nabavke uniformi, obzirom da su propisana rješenja pogodovala isključivo određenom zaštićenom tipu uniforme uvozno-trgovačke kompanije.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.