4.12.2018. 13:31
6
Napokon pao službeni dogovor šest stranaka u Kantonu Sarajevo, Edin Forto će biti novi premijer
FOTO: Dnevni Avaz
Šest stranaka koje čine većinu u Skupštini Kantona Sarajevo, a to su SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda i NBL, potpisale su danas koalicioni program, odnosno programske ciljeve djelovanja većine, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon potpisivanja ugovora, zvanično je predstavljen mandatar Vlade KS Edin Forto iz Naše stranke.

- Do sada su programi pisani na nekoliko stranica papira. Ovo su mjere koje planiramo provesti u budućnosti. Neke se mogu odmah. Želim reći da sam ja u ovom trenutku kandidat, a sve to treba potvrditi na Skupštini - naveo je Forto.

Damir Mašić iz SDP-a je kazao da bilo zadovoljstvo raditi s ostalim strankama na definiranju programskih ciljeva.

- Očekujem da se ova priča nastavi i da ćemo sarađivati i u budućim mandatima i da ćemo možda imati neku saradnju na lokalnim izborima, bar u KS. Da ponovim, ove stranke su naš partneri. Mjesec i po smo usaglašavali mjere i principe i tako smo htjeli promijeniti tu paradigmu pregovora - naveo je Mašić.

Predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić naveo je da se će se mnoge stvari promijeniti u KS, ali isto tako da se ništa ne može promijeniti preko noći, ali istakao da će biti puno bolji rad izvršne vlasti.

Mirvad Kurić iz SBB-a kazao je da su danas ovjereni dokumenti koji su se stvarali predhotni period.

- Sada idemo dalje, imenovanje mandatada i vlade i to će biti gotovor za 15 dana - naveo je Kurić, prenosi Avaz.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.