10.12.2018. 16:30
0
Dunović o formiranju vlasti: Postoje otvorena pitanja koja rješavamo s partnerima
U zgradi Općine Stari Grad danas je održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka koje će činiti izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo. Nakon sastanka nije bilo konkretnih informacija o podjeli resora, osim da je riječ o radnom sastanku koji će biti svakodnevno održavani.

Milan Dunović, šef pregovaračkog tima Demokratske fronte kazao je za agenciju Patria da postoje otvorena pitanja o kojima razgovaraju sa partnerima.

- Trudimo se ispoštovati rokove, ali za sada nemamo informacije koje bi bile od interesa javnosti. Kad budemo imali konkretna imena onda ćemo ih i obznaniti – kazao je Dunović.

Naglasio je da je cilj do kraja ove sedmice okončati pregovore i ponuditi kandidate za ministre. 

Za sada još uvijek nije poznata podjela resora po političkim strankama unutar bloka ljevice (Naša stranka, SDP BiH, DF), dok je blok političkog centra SBB, Narod i pravda i NBL skoro okončao podjelu resora. 

Stranke ljevice dobile su ministarstvo zdravstva, rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, saobraćaja, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture i pravde i uprave.

Drugi blok je dobio Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Mandatar za sastav Vlade je Edin Forto iz Naše stranke što je jednoglasno podržano od svih šest političkih stranaka.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.