13.12.2018. 10:07
0
Preminuo Rešad Dedić, nosilac najvišeg ratnog priznanja 'Zlatni ljiljan'
Nosilac najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan“ Rešad Dedić preminuo je u srijedu, 12. decembra, objavio je Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja (SUDNRP) "Zlatni ljiljan“ i "Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo.

Rešad Dedić rođen je u Sarajevu 3. januara 1963. godine. Za ukupan doprinos organizovanju i pružanju oružanog otpora agresoru na Republiku Bosnu i Hecegovinu, a posebno za ličnu hrabrost ispoljenu u svim borbenim aktivnostima 4. Viteške motorizovane brigade 1. Korpusa Armije RBiH 1994. godine, dodijeljeno mu je najveće ratno priznanje "Zlatni ljiljan“.

Vrijeme i mjesto dženaze/ukopa bit će naknadno objavljeni.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.