14.12.2018. 19:00
0
Crnadak: Formiranje vojske tzv. Kosova jedna od najvećih prijetnji miru
Formiranje vojske tzv. Kosova jedna je od najvećih prijetnji miru i dugoročnoj stabilnosti u regionu od završetka ratova na ovim prostorima - rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Očigledno je, kaže, da se Priština odlučila za ovaj potez, ohrabrena nedostatkom odlučne reakcije međunarodne zajednice, nakon njihove "sulude odluke" o uvođenju taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

-BiH je opredjeljena za dobrosusjedske odnose i razvoj međusobnog povjerenja i nadamo se da će mir ipak biti sačuvan, te da će ova nova eskalacija kršenja međunarodnih sporazuma od Prištine biti osuđena i označena kao ozbiljan problem - rekao je Crnadak.

Kaže da su takvi jednostrani potezi "veoma opasni i snažno unazađuju odnose u regionu, jer se radi o kršenju brojnih međunarodnih obaveza, koje su prištinske vlasti preuzele posljednjih godina" .



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.