17.12.2018. 20:14
0
Višesatna rasprava o programu rada i sastavu nove Vlade RS-a
U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras je u toku višesatna rasprava o programu rada i sastavu nove entitetske vlade.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica je rekao da je posao nove vlade da djeluje kao tim i da odgovori na postavljene izazove, te očekuje da ostvari dobru saradnju sa Vijećem ministara BiH.

Uime SDS-a Nebojša Vukanović kritikovao je većinu predloženih ministara, ali i rezultate koje je ostvarila prethodna izvršna vlast.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić kazao je da treba zaustaviti odlazak ljudi iz RS-a, posebno jer se iseljavaju kompletne porodice.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je rekla da su u ekspozeu dobro postavljeni ciljevi, ali ne i kako će biti ostvareni.

Upitala je i zašto u programu rada buduće entitetske vlade nema ni riječi o neriješenim ubistvima u RS-u.

U vrijeme skupštinske rasprave ispred zgrade parlamenta bili su se okupili i članovi grupe “Pravda za Davida”.

Predvođeni Davorom Dragičeviće, ocem stradalog mladića, uzvikivali su teške optužbe na račun policije i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, čijem ostanku na toj funkciji se protive.


(FENA/Amila Alijagić)

Vlada RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.