23.12.2018. 14:11
0
Bajkeri ponovo obradovali mališane bez roditeljskog staranja
Bajkeri zeničkog MC „Condor“ nisu zaboravili djecu bez roditeljskog staranja, štićenike JU „Dom-porodica“ u Zenici, koje su ove godine darovali sa 120 novogodišnjih paketića.

Obučeni u kostime Djeda mraza, bajkeri su, uz zaglušujući zvuk svojih motora i truba najavili dolazak u posjetu mališanima, koji su ih srdačno dočekali već ispred zgrade Doma.

- Ovaj nam je mjesec, zaista, jako lijep. Mnogo građana Zenice i BiH, na razne načine, uveseljavalo je ovih dana našu djecu, ali nama je ovaj događaj, kada nam sa paketićima dolaze bajkeri, najdraži, zato što traje dugi niz godina - kaže direktorica Draženka Subašić, koja dodaje kako ovi susreti postaju tradicija te da ih djeca iščekuju od ranih jutarnjih sati.

- Ja ih molim da nastave ovu tradiciju, jer je to ovoj djeci jako puno znači- ističe direktorica Subašić.

Osnivač ovog kluba, 60-godišnji Mevsudin Imamović, najavljuje da dokle god postoji ovaj klub namjeravaju nastaviti uveseljavati ovu djecu u prednovogodišnje vrijeme.

- Skromnim donacijama naši su građani omogućili nama da ponovo odradimo ovu akciju, da uveselimo djecu. Svima nama treba Božijih sevapa. Pogotovo nama koji smo čitav život na točkovima - ističe Imamović, koji dodaje kako su sinoć do kasno u noć pakirali paketiće za ovu djecu. Ponosan je, kaže, što su potakli i druge na darivanje ovih mališana.

Prije mjesec dana su, kaže Imamović, Društvu distrofičara uručili invalidska kolica, a 28. decembra će paketiće dijeliti i hendikepiranoj djeci u Nemili.

- Jednostavno, bajkeri imaju dušu, ali svi su bajkeri na lošem glasu. Mi smo tu famu, kako su bajkeri narkomani ili alkoholičari, razbili. Kod nas u klubu svi rade i svi su situirani - kaže Imamović, koji dodaje i kako se nemaju namjeru pravdati, ali poručuje: "Svakom svačije, nama naše!".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.