26.12.2018. 10:46
0
Radojičić pozvao Banjalučane na mir i uzdržanost
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da je osnovni zadatak nadležnih institucija da riješe slučaj mladića Davida Dragičevića i apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i incidenata.

U obraćanju danas na sjednici Skupštine Grada, Radojičić je pozvao na očuvanje mira i bezbjednosti na području grada i apelovao na građane da "ne nasjedaju na provokacije sa bilo koje strane".

– Svi moramo zadržimo mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi – reako je Radojičić.

Naglasio da su Ustavom RS i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja, te da je, u tom smislu, gradska administracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.

– Nesumnjivo je da svi mi u gradu imamo vrlo različitia mišljenja, pa i o ovome što se sada dešava. Nemojte, molim vas, da se u gradu naprave nepremostive razlike i razdori i da iza toga ostanu posljedice koje će trajati mnogo duže i da uđemo u onu narodnu 'dok se dvoje svađaju treći se koristi'. Nemojte da dođemo u situaciju da neko treći sa strane arbitrira između nas samih u gradu. Dušebrižnika sa strane je već mnogo – rekao je Radojičić.

Davor Dragičević sproveden je jutros na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka, koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postupajući tužilac bi nakon saslušanja trebalo da odluči da li će za Dragičevića biti predložen pritvor.

U Banjoj Luci je danas i Muriz Memić, koji traži pravdu za svog sina Dženana. Došao je, kaže, da da podršku Davoru u njegovoj borbi za istinu i pravdu i da od toga neće odustati. 

U Tužilaštvo su Dragičevićevi advokati Dragan Tolimir i Ifet Feraget.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.