30.12.2018. 9:56
0
Vučić optužio Orića da daje bizarne izjave
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sumanuta i bizarna izjava ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića da on šalje dronove da ga prate i da želi da ga ubije.

Vučić je rekao da nije ni znao da Srbija ima dronove te, kako je rekao, Srbija tek nabavlja kineske dronove po cijeni od 32 miliona eura.

Naser Orić, bivši komadant Armije BiH u Srebrenici, prijavio je Federalnoj upravi policiji (FUP) da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu".

"Primjetio sam jedno vozilo, s beogradskim tablicama i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski", rekao je Orić gostujući na Face TV.

Zatim je rekao da je dobio pouzdane informacije od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

"On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao sa direktorom BIA-e i rekao: 'Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem'", ispričao je Orić.

Vučić je demantovao takve navode.

S druge strane, srbijanski predsjednik nije nikada odgovorio zbog čega su agenti BIA-e bili u Srebrenici 2015. godine kada je i on prisustvovao dženazi žrtvama genocida u Potočarima, što je otkriveno tek nekoliko dana nakon 11. jula.


(Patria/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.