30.12.2018. 18:30
0
Muriz Memić zatražio ostavku komesara Mevludina Halilovića, te hapšenje Alise Mutap i Dalide Burzić
Patria
Patria
Patria
Patria
Patria
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića zatražio je večeras ostavku komesara MUP-a Kantona Sarajevo Mevludina Halilovića, kao i hapšenje glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić te Alise Mutap, djevojke koja je bila sa Dženom u noći kada je ubijen, piše Patria.

Stotine građana Sarajeva podržavaju večeras porodicu Memić u njihovim nastojanjima da otkriju ubice sina, koji je preminuo u februaru 2016. godine, ali vlasti još nikada nisu otkrile kako je mladić nastradao. Porodica sumnja u duboku umiješanost kantonalnog MUP-a i Tužilaštva u prikrivanje ubistva.

U šest zahtjeva koje je Muriz Memić iznio u nedjelju navečer on je zatražio i to da njegov advokat Ifet Feraget bude na sastanku predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegletije i ambasadora zapadnih zemalja, kako ambasadori ne bi dobili krive informacije, a zatražio je i hitan sastanak sa novim državnim tužiteljem koji treba da bude izabran krajem januara.

„Nećemo dozvoliti da kupuju vrijeme kao Dalida Burzić i Zdravko Knežević“, rekao je Memić, dodajući da traži da istragu o smrti njegovog sina vodi Državno tužilaštvo uz monitoring EU i učešće njegovog advokata Ferageta.

Memić je najavio velike proteste u februaru, kada se navršavaju tri godine od smrti njegovog sina. Večeras je sa grupom građana krenuo u protestnu šetnju od BBI prema Sebilju.

Istovremeno, dok u Sarajevu traje mirna šetnja građana u znak podrške porodici Memić, stotine Banjalučana okupljaju se na gradskom trgu u Banja Luci, kako bi podržali porodicu Dragičević, koji traže istinu o smrti sina Davida ubijen u martu ove godine.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.