8.1.2019. 19:40
0
U Orašju pokopan glumac Ivo Gregurević
Hrvatski i bosanskohercegovački glumac Ivo Gregurević pokopan je u utorak na groblju Karaula u rodnom Orašju u Bosanskoj Posavini u nazočnosti obitelji, rodbine, velikog broja kolega i prijatelja.

Obred je predvodio gvardijan franjevačkog samostana Tolisa fra Mario Jurić, dok su se prigodnim riječima obratile i njegove kolege, među kojima Anja Šovagović Despot, Vedran Mlikota i Goran Navojec.

 Ivo Gregurević umro je prošle srijede u 66. godini u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a debitirao je 1977. u filmu Bogdana Žižića "Ne naginji se van".

 Glumio je u filmovima, serijama i u kazalištima te iza sebe ima više od 90 filmova, 19 televizijskih serija te 30-tak kazališnih predstava. Tumačio je rabijatne i grube "narodske tipove" poput otmičara u "Osuđenima" Zorana Tadića i istražitelja u filmu Krste Papića "Život sa stricem".

 U Orašju je 1995. pokrenuo festival "Dani hrvatskog filma". Nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika osvojio je 1998. za film "Šokica" i 2006. za ulogu u filmu i istoimenoj seriji "Duga mračna noć", a dobitnik je i prestižne nagrade Vladimir Nazor.

 Zadnjih dana snimao je ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza.



(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.