9.1.2019. 11:09
0
Protesti demobilisanih boraca uoči sjednice Federalnog parlamenta
Uoči vanredne sjednice Federalnog parlamenta BiH na kojoj zastupnici trebaju donijeti Federalni budžet za ovu godinu, pred zgradom Parlamenta se okupila grupa boraca, koji od vlasti traže „borački dodatak, registar boraca i ukidanje boračkih udruženja.“

Hiljade demobilisanih pripadnika Armije RBiH i HVO-a od ljetos protestuju tražeći da vlasi osiguraju minimalna novčana primanja za bivše učesnike rata, koji danas nemaju zaposlenje ili nisu ostvarili penziju. 

Bivši borce traže da Vlada objavi spisak korisnika boračkih naknada, ističući kako bi tako javni spisak pokazao da boračke dodatke koriste oni koji nisu bili učesnici rata, dok neki od pravih učesnika rata danas žive na ivici siromaštva.

Demobilisani borci traže i ukidanje više od 1.600 boračkih udruženja, za koje ocjenjuju da rade za političke partije na vlasti, prije svega za SDA i HDZ, ali ne i demobilisane borce.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.