10.1.2019. 17:45
0
Cristian Dan Preda pozvao građane u BiH da uvjere političare da rade sa EU
Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda rekao je da političari u BiH žele od Evropske unije naprave veliku Bosnu i Hercegovinu, iako bi trebalo biti obratno.

Preda se danas sastao sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, a u obraćanju novinarima rekao je da je neophodnost da BiH što prije odgovori na dodatna pitanja Evropske komisije.

„Dodatna pitanja upućena su u junu 2018. godine, sada smo u januar 2019. Rekao bih da malo predugo sve to traje“, rekao je Preda, koji je pozvao građane u BiH da uvjere političare u zemlji da rade na evropskom putu BiH. 

"Molim građane i medije u BiH da uvjere svoje parlamentarce da rade sa kolegama iz EU“, rekao je Preda. Izvjestilac Evropskog parlamenta je podsjetio da je EU usvojili izvještaj koji se tiče BiH, ali još nije uspostavljen „zajednički odbor“ koji bi sačinjavali parlamentarci iz Bosne i Hercegovine i Evrospke unije, jer iz BiH ne žele raditi na EU putu zemlje.

„Pokušali su da u zajedničko tijelo između dva parlamenta uvedu pravila koja se koriste u radu i poslovanju u Bosni i Hercegovini... Treba biti obrnuto“, rekao je Cristian Dan Preda, prenosi NAP.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.