16.1.2019. 14:00
0
CIKBiH uputio urgenciju kantonalnim skupštinama zbog listi za Dom naroda PFBiH
Centralna izborna komisija BiH uputila je danas pisanu urgenciju na adrese četiri kantonalne skupštine koje još nisu dostavile na ovjeru kandidatske liste za izbor delegata u Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pismo je dostavljeno skupštinama Posavskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10.

Navedene kantonalne skupštine nisu postupile u skladu sa članom 10.15 Izbornog zakona BiH i rokom propisanim članom 4. Uputstva o izmjeni uputstva o provedbi posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu sa članom 2.9. stav (1) tačka 6. Izbornog zakona BiH.

Preostlih šest kantonalnih skupština je dostavilo kandidatske liste od kojih su skupštine Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog Kantona provele i proceduru glasanja te rezultate dostavile Centralnoj izbornoj komisiji BiH, saopćeno je iz CIK-a. 




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.