20.1.2019. 12:14
0
Status grada Bosanskoj Gradišci donosi i nove troškove
Republika Srpska (RS) će imati osam gradova, ukoliko poslanici Narodne skupštine Republike Srpske taj status potvrde i za Bosansku Gradišku.

Međutim, novi status napravit će i dodatne troškove.

Primjena zakona o gradu Gradiška imat će uticaj na budžet te lokalne zajednice, tako što će nastati i troškovi koje će imati prilikom izrade pečata i štambilja organa grada, tabli sa nazivom grada i slično.

Cijena jednog pečata sa amblemom RS-a, prečnika 35 mm, iznosi 30 KM, dok je pečat prečnika 25 mm 25 KM. 

- Ukupni troškovi izrade ovih pečata zavise od unutrašnje organizacije organa jedinice lokalne samouprave i ne mogu se unaprijed iskazati, te ih je potrebno planirati u budžetu grada – navedneo je u predloženom Nacrtu zakona o gradu Gradiška, koji je uvršten u dnevni red sjenice entitetskog parlamenta, zakazane za 29.januar.

Predlagač je naveo da se stupanjem na snagu ovog zakona očekuje porast investicija i ekonomskog rasta i razvoja Bosanske Gradiške, a samim tim i pozitivan uticaj na održivi razvoj cijele regije, kao i entiteta.

Općina Gradiška, koja ima ima status razvijene jedinice lokalne samouprave, na osnovu skupštinske odluke prije dvije godine pokrenula je postupak za dodjelu statusa grada.

Po popisu iz 2103. godine ima 49.196 stanovnika.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.