30.1.2019. 11:15
5
Zastupnica Memić zatražila izvještaj o intervenciji ekipa Hitne pomoći od 8. februara 2016. godine
Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić zatražila je od JU Zavod za hitnu mdicinsku pomoć da joj dostavi izvještaj o intervenciji ekipa od dana 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kada je pružena pomoć povrijeđenim pacijentima Dženanu Memiću i Alisi Mutap. Dženan Memić tada je zadobio povrede pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, a od težine povrede na glavi preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u.

Zastupnica Memić zatražila je potpun izvještaj koji treba sadržavati informacije o tome kada je zaprimljen poziv za pomoć, ko ga je uputio, ko je primio poziv i u koliko sati. 

-   Koliko timova je upućeno na lice mjesta, imena i prezimena članova timova, kada su krenuli, sa kojih punktova te kada su došli na lice mjesta. Kome je od povrijeđenih prvo ukazana pomoć – pitala je Memić.

Ona je također zatražila informaciju i o težini povreda kod povrijeđenih lica kao i koji su koraci poduzeti od strane medicinskog osoblja.

-  U koliko sati su se vozila uputila prema KCUS-u, koliko je transport trajao, da li su se vozila zaustavljala, iz kojeg razloga i koliko puta na kojim lokacijama. Da li je bilo kontakta pacijenata i članova medicinskog tima sa trećim licima za vrijeme transporta – pitala je Memić.

Pojasnila je da su se u javnosti pojavile informacije o određenim propustima članova medicinskih timova koji su ukazivali medicinsku pomoć povrijeđenim licima, stoga postavlja pitanje da li članovi timova obavili svoje zadatke kako struka i procedura nalažu. 


(Patria/Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.