6.2.2019. 11:25
0
Iz SDA poručuju: Mehaničar koji se školovao u Širokom Brijegu je zaposlen u vrijeme kada je Konaković bio premijer, njegov izbor sada je legitimizirao Forto
FOTO: Source.ba / Arhiva
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (KOSDA) Sarajevo poziva vladajuću koaliciju da prestane s praksom manipulisanja građana i da javnosti objasni zahvaljujući kome je na poziciju višeg referenta u Vladi Kantona Sarajevo zaposlen "mehaničar koji se „usavršio“ u Širokom Brijegu".

- Cijenimo da građanima treba jasno reći kako je mehaničar, koji se doškolovao u Širokom Brijegu, zaposlen na neodređeno vrijeme u trenutku kada se na čelu kantonalne vlade nalazio Elmedin Konaković. Odnosno, da je njegov izbor legitimizirao aktuelni premijer Forto kojem će mehaničar pripremati sjednice i voditi zabilješke, saopćeno je iz KO SDASarajevo.  

Pozivaju Konakovića, bivšeg premijera i trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS, a koji je u praksi, kako navode, veći šef Vlade KS od Forte, da otvoreno kaže zbog čega je 3. aprila 2018. godine na neodređeno zaposlio referenta znajući da je zabrana zapošljavanja na snazi do 31. decembra 2018. godine.

Također pozivaju Vladu Kantona Sarajeva da se napokon počne ponašati odgovorno i da izvrši reviziju svih diploma, uvjerenja i svjedočanstava državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevu, te istovremeno traže da se hitno raskinu ugovori sa uposlenicima za koje se utvrdi da su manipulisali diplomama, a kako bi se spriječila šteta za sve građane.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.