9.2.2019. 11:02
1
Počela sjednica Glavnog odbora SDP-a, Nermin Nikšić poručio: Danas nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a!
FENA
FENA
FENA
FENA
FENA
FENA
Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH počela je danas u sjedištu te stranke.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović prije početka sjednice je kazao da će tema prevashodno biti aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini gdje će biti razgovora i o implementaciji izbornih rezultata.

 - Ono što mi vjerujemo da će se desiti na sjednici Glavnog odbora jeste da će SDP, odnosno Glavni odbor usvojiti zaključke  kojima će još jednom afirmirati čvrstu opredjeljenost SDP-a za euroatlanske integracije, za jedinstvo Bh. bloka  i jedinstvo SDP-a u cijelosti - izjavio je Magazinović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao da što se tiče te partije želi da nastave ono što su u proteklom periodu kao velika i ozbiljna politička partija pokazali, a to je  da ozbiljno, argumentirano raspravljaju o problemima u BiH i da nakon toga donesu  odluke.

SDP se, kako je dodao, već navikao na to da bude u žiži interesovanja, kao i na to da predstavljaju veliku politička partiju u kojoj ljudi slobodno izražavaju svoje stavove i mišljenja i argumentima se bore za svoje stavove, ali na kraju kada organi donesu odluke one su obavezujuće za sve.

- Želim vrlo jasno poručiti odavde, kao što ću poručiti na sjednici Glavnog odbora - danas nije pitanje  ko će pobijediti unutar SDP-a, niti će biti pobjednika, niti poraženih, danas nije pitanje da li su to neki mladi ili stari kadrovi, danas nije pitanje da li je to sarajevska ili tuzlanska organizacija, danas je pitanje kakve će odluke donijeti Socijaldemokratska partija BiH, odnosno Glavni odbor SDP-a - rekao je Nikšić dodajući kako očekuje da će sjednica proteći u konstruktivnim raspravama i na kraju sa zaključcima koji će obavezivati sve članove SDP-a BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.