12.2.2019. 9:02
0
Nastavljena potraga za Gačićem: Policija "zatrpana" dojavama građana
Nastavljena je potraga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je ubio Suada Sultanića i pripadnika FUP-a Mahira Begića, potvrdila Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS-a.

Od jučer se javio veliki broj građan, no do sada su se te prijave pokazale nesitinitim.

- Nama je za istragu korisna bilo kakva informacija i sve provjeravamo, rekla je Kuldija.

I u HNK-u se nastavlja potraga za opasnim Gačićem. Glasnogovornik MUP-a HNK-a nam je kazao da je policija na terenu i da potraga traje 24 sata, piše portal Oslobođenje.ba.

- U koordinaciji smo sa ostalim policijskim agencijama. Također, provjeravaju se sve informacije građane, istaknuo je glasnogovornik MUP-a HNK-a i dodao da se svaki dan pravi novi plan gdje će se tražiti bjegunac Gačić.

Potraga za Gačićem na snazi je i na području ZDK-a i SBK-a. Provjeravaju se sve dojave, od toga da se osumnjičenik krije u sarajevskom naselju Buča Potok, Otoka, Nedžarićima, da je viđen na Alipašinom Polju, te da na Sokocu iz kombija izlazi kako bi kupio cigarete... Ono što je sigurno jeste da je korak ispred policije.

Za njim je jučer u KS-u tragalo više od 1.000 policajaca sa dronovima, psima tragačima i helikopterom. Pretraživali su policajci područje Tarčina, Pazarića, Hadžića i Ušivka, te lokacije prema Kreševu i Kiseljaku.

Podsjećamo, onaj ko da korisnu informaciju o Gačiću, mogao bi biti nagrađen sa 50.000 KM. Vlada Kantona Sarajevo će na današnjoj sjednici donijeti zvaničnu odluku o ovome.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.