12.2.2019. 17:41
0
"Sinoć smo dobili jednu informaciju od OSA-e. Stezali smo obruč, tako da smo osigurali cijeli prostor, tako da nije bilo mogućnosti da se Gačić izvuče"
Edin Gačić, ubica policajca FUP-a Mahira Begića ubijen je danas, a jedan policajac je ranjen.

Gačić je ubijen u šumi koja se nalazi na potezu od Tarčina prema Lepenici. Policija je od jutarnjih sati danas tragala za Gačićem, a prema pisanju pojedinih medija u BiH, policija je ranije pronašla trag koji vodi do Gačića. On se navodno krio u zemunicama na ovom području.

Gačić je u prošli podnedjeljak u Podorašcu ubio Sauda Sultanića nakon čega je pobjegao, a u subotu 9. februara u Suhodolu na strelištu FUP-a ubio je policajca Begića kojem je danas klanjana dženaza. Mještani Suhodola, Tarčina, Hadžića, ali i drugih mjesta bili su u strahu. U isto vrrijeme trajala je intenzivna policijska akcija pronalaska Gačića koja je danas rezultirala ubistvom. 

Prema nezvaničnim informacijama i pisanju pojedinih portala, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

"Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja po građane. Prvom se želim prisjetiti porodica ubijenih ljudi, koje je Gačić ubio. Želim se zahvaliti građanima koji su pomogli policiji. Želim se zahvaliti svim policajcima koji su radili na rješavanju ovog slučaja. Ovo je najmasovnija potraga u posljednje vrijeme i sada je urodila plodom, jer smo svi mi zaboravili na te nadležnosti koje imamo. Presretan sam da smo s tim završili", rekao je Admir Katica, ministar Unutrašnjih poslova KS.

"U jutarnjim satima se krenulo u realizaciju plana. U tome je učestvovalo više jedinica. Krenulo se u pregled šireg lokaliteta na prostorima općina Hadžići i Kiseljak. U poslijepodnevnim satima je došlo do traga koji je doveo do Gačića. On se nije želio da se preda, a onda je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane policije. Uslijedila je razmjena vatre u kojoj je jedan policajac lakše povrijeđen, jer je u pitanju okrznuće", rekao je Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.

"Još uvijek nemamo sve detalje. Više detalja će biti poznato nakon uviđaja. Vidjet ćemo da li je bilo onih koji su pomagali Gačiću tokom njegovog bijega. Bili smo zatrpani informacijama koje smo provjeravali. Sinoć smo dobili jednu informaciju od OSA-e po kojoj smo išli dalje, pa smo odmah pripremili plan, da ne dođe do curenja informacije. Podijelili smo teren u jutarnjim satima, jer smo dobili informaciju da se Gačić nalazi od tačke A do tačke B. Napokon smo došli do izvršioca nakon svih provjera. Stezali smo obruč, tako da smo osigurali cijeli prostor, tako da nije mogućnosti da se izvuče iz te situacije", rekao je Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.