17.2.2019. 22:03
0
Aldin Šljivo proglasio pobjedu u Kaknju, u Bužimu pobijedio Mersudin Nanić, Boris Jerinić rekao da će biti gradonačelnik Doboja
FOTO: Fokus.ba
U devet općina i gradova u BiH danas su održani prijevremeni izbori za načelnike i gradonačelnike.

Piše: Haris Ahbabović

U Doboju, Trebinju, Bužimu, Domaljevcu - Šamcu, Bosanskom Petrovcu, Drvaru, Ribniku, Bosanskom Grahovu i Kaknju građani su glasali za svoje kandidate za načelnike.

Vršilac dužnosti načelnika Kaknja, Aldin Šljivo, kandidat SDA, proglasio je pobjedu nakon što su zatvorena birališta. Prema nezvaničnim rezultatima, u Bužimu je pobjedu za općinskog načelnika osvojio Mersudin Nanić, kandidat SDA, ispred Nedžada Kudelića koji je bio zajednički kandidat šest političkih stranaka, prenosi Dnevni Avaz.

Boris Jerinić je potvrdio da će biti novi gradonačelnik Doboja. On je bio jedan od šest nezavisnih kandidata. Kandidat SNSD-a i još devet političkih stranaka Mirko Ćurić proglasio je pobjedu na izborima za gradonačelnika Trebinja.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima u Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat Milorad Gligić oko 21 sat vodio je sa 70 glasova prednosti u odnosu na kandidata SNSD-a Uroša Makića. U Drvaru je kandidat SNSD-a Dušica Runić vodila za 471 glas razlike u odnosu na nezavisnog kandidata Darka Kajteza, piše Avaz.

U Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prosić, prema podacima iz njegovog izbornog staba, osvojio je 900 glasova te je proglasio pobjedu. Na osnovu više od 65 posto prebrojanih glasova u Ribniku, kandidat SNSD-a Nebojša Karać osvojio je 65 posto glasova birača i oko 21 sat imao je 1.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz SP-a Nikole Stojakovića. U općini Domaljevac-Šamac jedini kandidat za mjesto načelnika bio je Stjepan Piljić iz HDZ-a BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.