21.2.2019. 18:34
3
''Ako se Kemal Dizdarević vrati, svi ćemo dati otkaz''
Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upozorio je danas da će slučaju povratka prof.dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku, ''svi podnijeti Zahtjeve za otkaz Ugovora o radu''.

Kako je sapćeno iz KCUS-a, Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemalu Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu Ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz 2016.godine.

''Tim povodom u Kabinet Generalne direktorice KCUS stiglo je Upozorenje Stručnog Kolegija Klinike za neurohirurgiju, u kojem upozoravaju Menadžment da će u slučaju povratka prof.dr. Kemala Dizdarevića na Kliniku za neurohirurgiju KCUS svi ljekari specijalisti neurohirurzi podnijeti Zahtjev za otkaz Ugovora o radu.

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof.dr.Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.U prilogu Vam dostavljamo originalni Dopis Stručnog kolegija Klinike za neurohirurgiju KCUS'', saopćeno je iz KCUS-a.

Podsjećamo, Dizdarević je za N1 potvrdio da se uskoro vraća na posao u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio takvo rješenje.

On je poručio da se vraća na stari posao ''da im vrati ime Klinika'', prenosi N1.


(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.