22.2.2019. 11:47
1
Bosić: Ne znam šta je protuusluga, ali je SDA ključ vlasti na državnom nivou dala Dodiku
Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Mladen Bosić (SDS) izjavio je da je Stranka demokratske akcije (SDA) ključ zakonadavne vlasti na državnom nivou dala predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.
Bosić je, gostujući na N1 televiziji, objasnio da je u Narodnoj skupštini Republike Srpske potrebno 14 glasova da bi delegat prošao u Dom naroda državnog Parlamenta.

„SDS je imao 14 glasova, SNSD je imao 28. Oni su dobili četiri delegata tako što su sve satelitske stranke natjerali da svoje glasove daju listama SNSD-a“, rekao je Bosić, dodajući da je najveće iznenađenje za njega to što je SDA omogućila SNSD-u da ima četiri od pet delegata u Domu naroda Bosne i Hercegovine. 

„SNSD i HDZ su dobile većinu i kontrolu Doma naroda. SDA je obezbijedila HDZ-u i SNSD-u ključ zakonadavne vlasti. Ne znam šta se moglo istrgovati za tu uslugu'', rekao je Bosić.

Bosić je objasnio poredak u Domu naroda BiH u slučaju da SDA nije podržala delegate SNSD-a.

„Nović, Špirić i ja smo dobili po 14 glasova od svojih stranaka. Sljedeća dva delegata su dobila po 12 glasova. U tih 12 glasova se nalaze tri glasa SDA. Ivanić je imao devet glasova od svoje stranke. Da je SDA dao glasove Ivaniću, onda bi to bila drukčija situacija. SDA je Miloradu Dodoiku dala ključ zakonodavne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine'', dodao je Bosić.

(NAP/Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.