23.2.2019. 10:00
0
Visoko: Novac namijenjen za klubove stranaka bit će uplaćen za liječenje oboljele djece
Novac za finasiranje klubova političkih partija u Općinskom vijeću Visoko bit će preusmjeren za liječenje oboljele djece, izglasali su vijećnici u Visokom, piše agencija Patria.

“Od danas, odlukom Općinskog vijeća Visoko, a na Inicijativu pozicije - većine, sredstva za finansiranje političkih partija iz Budžeta Općine Visoko usmjeravaju se za djecu oboljelu od karcinoma”, rekla je načelnica Amra Babić.

Visoko je u općinskom budžetu za 2019. godinu planiralo 28.000 KM za klubove političkih stranaka u Općinskom vijeću Visoko, nakon čega je odlučeno da taj novac bude preusmjeren za liječenje oboljele djece.

“Evidentno je da je u porastu broj djece oboljele od karcinoma, te da su zahtjevi za liječenje i apeli za pomoć sve više izraženi… S obzirom da u Budžetu Općine Visoko nemamo navedenu stavku, smatramo istu opravdanom u cilju pružanja pomoći najranjivijoj kategoriji stanovništva, čije porodice nisu u mogućnosti finansirati troškove liječenja”, navedeno je u objašnjenju amandmana, kojeg je potpisalo 15 vijećnika.


(Patria / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.