27.2.2019. 18:03
0
Dok je kupio smeće ispod mosta u Visokom, radnik završio u rijeci Bosni
Radnik iz Visokog je zbog nestručnog čišćenja smeća ispod mosta upao u rijeku Bosnu.

Kako navodi portal Visoko.co.ba, Udruženje ''Eko-viking" ponudilo je nadležnim službama ovog grada pomoć osoba koje su stručne za uklanjanje ovog materijala, a nadležni su se odlučili na poprilično nekonvencionalan način pristupiti čišćenju. 
 
Tom prilikom ugroženi su životi radnika, a tek pukom srećom sve je prošlo bez posljedica, povreda ili čak ljudskih žrtava, iako je jedan radnik prilikom čišćenja pao u rijeku.

U saopćenju ovog udruženja navodi se da ispod mosta već dugo vremena stoji naplavljeni materijal od posljednjih poplava u februaru 2019. na kuli Tabhanskog mosta. 

- Nakon što smo u toku prošle sedmice dostavili nadležnim službama dopis o ovome i izrazili zainteresiranost da taj materijal uklonimo, pojavila se ekipa koja je to umjesto našeg udruženja odradila. Za nas ovo ne samo da znači ignoriranje našeg znanja i iskustva nego i zanemarivanje sigurnosti. U kojoj mjeri je sigurna aktivnost koju ovaj nepoznati čovjek obavlja na ovoj fotografiji - navodi se u saopćenju.

Ističu i da članovi imaju svu potrebnu opremu za sigurno spuštanje, osiguravanje i uklanjanje materijala, ali da su vlasti ipak odabrale ljude koji su se mogli povrijediti i čak izgubiti život u obavljanju ove aktivnosti, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.