28.2.2019. 17:52
0
Vlada KS donijela Odluku o radu komesara Halilovića
Katica smatra da je komesar Halilović zloupotrijebio svoj položaj jer je kao rukovodilac jedne oružane sile izvođenjem velikog broja policajaca na ulicu učinio da se građani osjećaju nesigurno

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas se nakon sjednice Vlade KS na pres konferenciji obratio novinarima povodom ocjene o radu policijskog komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića.

- Stekli smo dojam da neki u medijima i javnosti, pa čak i neki policijski službenici ne znaju u kakvoj smo trenutno proceduri. Vjerujem da par stotina naoružanih policajaca koji su u ovom trenutku ispred zgrade Vlade KS nisu informisani, ali ovom prilikom im želim poručiti da ova Vlada ne osjeća pritisak jer radi po zakonu.

Ministar unutrašnjih poslova Admir Katica je obznanio Odluku Vlade o ocjeni rada komesara MUP-a KS, a kao što se moglo i očekivati, odluka je nepovoljna po Halilovića.

- Želim Vas upoznati da je danas Vlada KS na osnovu prijedloga Nezavisnog odbora o ocjeni rada policijskog komesara donijela odluku o godišnjoj ocjeni rada policijskog komesara za 2018. godinu - nezadovoljava.

Katica je objasnio da ova odluka nije konačna, te je dostavljena komesaru, koji ima 8 dana roka za prigovor, u skladu sa zakonom.

- Ukoliko tada ocjena bude pozitivna, tada je procedura okončana. Ukoliko odluka bude da ne zadovoljava, biće dostavljena Nezavisnom odboru da eventualno pokrene proceduru smjene komesara. Tada kreće proceduru tako što se odluka dostavlja ministru MUP-a KS prijedlog smjene, a ministar MUP-a dostavlja Vladi KS na konačno odlučivanje, kazao je Katica.

Katica smatra da je komesar Halilović zloupotrijebio svoj položaj jer je kao rukovodilac jedne oružane sile izvođenjem velikog broja policajaca na ulicu učinio da se građani osjećaju nesigurno, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.