28.2.2019. 18:49
1
Ministar Katica: Ocjena rada komesara Halilovića nije konačna
Policijski komesar Mevludin Halilović ima osam dana za dostavljanje prigovora na ocjenu njegovog rada ne zadovoljava koju je Vlada KS donijela na današnjoj sjednici nakon čega će Vlada ponovo donijeti konačnu odluku da li zadovoljava ili ne zadovoljava.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica (Narod i pravda) kazao je da današnja odluka nije konačnu i da ne želi prejeducirati kakva će ona biti. On je kazao da je policijski komesar zloupotrijebio svoj službeni položaj i to da su u trenutku kada je ocjenjivan njegov rad na Vladi KS ispred zgrade bili okupljeni policijski službenici što nije bilo u skladu sa Zakonom. 

Premijer Edin Forto kazao je da se ne može izjednačavati ocjena policijskog komesara i cijele Uprave policije. Ministrica pravde i uprave Lejla Brčić kazala je da su građani uznemireni te da se stvorio pritisak na izvršioce odluke. 

-  Vladavina prava podrazumijeva da svako postupa u skaldu sa zakonima, kada ne postupate tako možete proizvesti nesigurnost. Ono što svjedočimo posljednjih dana nije obavještenje javnosti nego komentiranje odluka koje su donesene. Komesar može biti nezadovoljan ocjenom, ali nema pravo manipulisati i stvarati nesigurnost. Određeni broj policijskih službenika je izmanipulisan i doveli su se u situaciju da imamo upite ima li ovo elemente državnog udara jer je riječ o naoružanim osobama. Pri tome ne želim staviti na teret to našim policijskim službenicima - kazala je Brčić. 

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.