5.3.2019. 8:57
0
U BiH bi se uskoro mogla vratiti prva grupa udovica boraca ISIL-a koji su poginuli u Siriji
FOTO: Ilustracija
U BiH bi uskoro mogla da se vrati prva grupa udovica iz Sirije čiji su muževi poginuli u redovima terorističke organizacije "ISIL", saznaje "Dnevni avaz".

Izvor "Avaza" iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu tvrdi da je Koordinaciono tijelo ovog ministarstva ubrzalo aktivnosti na stvaranju uslova za povratak u BiH prve grupe od tri žene koje se trenutno nalaze u kampovima pod kontrolom Kurda na obali rijeke Eufrat u sjevernom dijelu Sirije. 

"Prikupljaju se svi podaci, prije svega dokazi da one imaju državljanstvo BiH, a potom se ispituje njihova uloga u `ISIL-u`. Za sada su, u saradnji sa njihovim porodicama ovdje u BiH, za tri žene i njihovu djecu, koju su odvele u Siriju, skoro kompletirani dosijei. Sve se radi u saradnji sa SAD i njihovim nadležnim tijelima", rekao je anonimni izvor. 

Prema ovom izvoru, udovice će u BiH, najvjerovatnije, biti prebačene avionom uz pomoć američkih snaga. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.