6.3.2019. 17:15
0
Pljačkaši banke "pali" zbog dojave
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) kroz operativni rad svih jedinica uspjelo je riješiti niz kaznenih djela u posljednje vrijeme među kojima su razbojstvo i talačka situacija u Privrednoj banci u Mostaru, trgovina migrantima, kaznena djela migranata u Čapljini, operativna potraga za Edinom Gačićem te kaznena djela teške krađe migranata na autobusnom kolodvoru u Mostaru, pohvalili su se na konferenciji za novinare pedstavnici županijskog MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova HNK Slađan Bevanda kazao je kako je u posljednje vrijeme u Gradu Mostaru, kao i u HNK sigurnosna situacija bila pogoršana.

- Ta situacija iskočila je iz nekih normalnih okvira i s razlogom su građani županije, javnost i mediji bili zabrinuti. Mi smo u proteklih nekoliko dana uspjeli riješiti nekoliko kaznenih djela i siguran sam kako će njihovo rješavanje za sobom povući i rješavanje još nekolicine kaznenih djela koja su se dogodila u zadnje vrijeme. Policija radi svoj posao odgovorno i rezultati će doći - poručio je ministar Bevanda.

Napomenuo je kako su se u HNK-u kroz zadnjih nekoliko mjeseci, među ostalim, događale i teške krađe i oružane pljačke, razbojstva i ubojstva, ali da se organiziranim radom Policijske uprave uspjelo razriješiti dosta tih djela.

- Nadam se kako će policija u narednom vremenu uspjeti riješiti i sva preostala kaznena djela - kazao je Bevanda.

Načelnik Policijske uprave (PU) Mostar Dragan Jelonjić govorio je o jučerašnjem pokušaju oružane pljačke Privredne banke u Mostaru koji je osujetila policija.

Prema njegovim riječima, policija je imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke u Mostaru, a zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji spriječeno je to kazneno djelo i uspješno je razriješena talačka kriza.

- Nakon operativnih saznanja koje smo imali u posljednje vrijeme, a i razbojništava koji imaju sličan modus operandi i način izvršenja, pristupili smo prikupljanju operativnih saznanja i informacija te smo suzili broj počinitelja na jedan uži izbor što nas je dovelo do jučerašnje akcije koja je rezultirala uhićenjem trojice počinitelja ovog razbojničkog djela. To su vrlo ozbiljni počinitelji ovakvih teških kaznenih djela i njihov način rada nije nimalo naivan niti bezazlen. Na svu sreću jučer je sve završeno bez posljedica - kazao je načelnik Jelonjić.

Također, istaknuo je kako su pljačkaši koristili vozilo iznajmljeno u Ljubuškom na kojemu su bile nepripadajuće registarske oznake, kao i da se identiteti trojice počinitelja još uvijek utvrđuju.

- Još uvijek mislimo da četvrta osoba nije postojala, ali obavljamo sve operativne mjere i radnje kako bismo se uvjerili da nitko drugi osim uhićenog trojca nije pomagao u izvršenju ovog kaznenog djela - kazao je Jelonjić.

Dodaje kako će policija vjerojatno riješiti još tri ili četiri kaznena djela koja su se dogodila na području HNK u proteklom razdoblju, a koji su slični po načinu izvršenja te po broju počinitelja, te kako sada slijedi prikupljanje dokaza i dokumentiranje tih kaznenih djela.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.