7.3.2019. 8:17
0
Slijede nam nova zaduživanja: Priprema se kredit od oko milijardu i po KM!
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da se izjasni da li je saglasan da Federacija BiH bude garant preduzeću Elektroprivreda BiH za kreditno zaduženje kod izvozno-uvozne banke Kine za projekat izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Zastupnička rasprava o tome počela je 28. februara na prvoj redovnoj sjednici u novom mandatu Doma. Bilo je dosta zagovornika odluke, ali i onih što se ne usuđuju, kako su govorili, glasati za kreditno zaduženje, u ovom slučaju od oko milijardu i po KM, prije nego što budu saznali odgovore o svim, njima nedovoljno poznatim detaljima o projektu, pa i onim vezanim za stav Energetske zajednice.

Inače niko nije rekao da je, u principu, protiv izgradnje Bloka 7.

Nakon duge rasprave - s jedne strane tvrdnji o budućoj izuzetnoj dobrobiti investicije, a s druge uzdržanosti pojedinaca zbog predloženog zaduženja i nepoznanica, sjednica koja je u tom trenutku bila zašla u noć, prekinuta je i nastavak najavljen za danas u 13.00 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.