9.3.2019. 12:02
0
SDS i HDZ se dogovorili: Konačno Vijeće ministara utvrđuje datum otvorenja Državnog zatvora
Na sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana za 11. mart konačno će se naći Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Podsjećamo, odluke koje bi otkočile zastoj u otvaranju državnog zatvora, koji je trebao zvanično početi s radom još 1. januara, bile su pred državnim ministrima više puta na prethodnoj sjednici, ali uporno su skidane s dnevnog reda.

Izgradnja zatvora koštala je nešto manje od 40 miliona eura, s tim da su gotovo 11 miliona eura bila donatorska sredstva, a ostalo su kreditna i sredstva iz budžeta BiH.

Problem je imenovanje upravnika zatvora,  a HDZ i SDS se ne mogu dogovoriti oko ove pozicije. Inače, ustalila se praksa da sjednica Vijeće ministara BiH bude prekinuta kod tačke za koju se unaprijed zna da nema saglastnosti.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.