12.3.2019. 12:03
0
Zakon o uređenju saobraćaja: Ukoliko ste pješak i ukoliko šetate pijani, u Sarajevu možete platiti kaznu i do 1.000 KM
U Republici Srpskoj i Kantonu Sarajevo predviđene su kazne za pješake koji se kreću ulicom u alkoholiziranom stanju. U ostatku BiH, prema Zakonu o saobraćaju, nije propisano kako policija treba da postupi ukoliko primijeti pijane osobe pored ceste, prenosi danas Dnevni Avaz.

Policija u Zvorniku uhapsila je prije nekoliko dana 69-godišnjaka koji je imao čak 4,46 promila alkohola u krvi. Kako su naveli iz Policijske stanice Kozluk, uhapšeni je u policiji zadržan do otrežnjenja.

Ovaj Zvorničanin rekorder je kad je u pitanju pješak kod koga je policija utvrdila nivo alkohola u krvi.

U Kantonu Sarajevo, prema Zakonu o uređenju saobraćaja, kazna za pijanog pješaka koji je kriv za nesreću je od 300 do 1.000 maraka.

- Do sada nismo imali slučaj da smo nekog pješaka zbog pijanog stanja priveli u MUP ili mu napisali kaznu. Jedan alkoholizirani pješak učestvovao je prošle godine u saobraćajnoj nesreći. Imao je 2,26 promila alkohola u krvi – kazao je za Avaz Elvedin Mahmutović, pomoćnik komandira Saobraćajne policije KS.

(Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.