12.3.2019. 18:03
1
Konaković: Ovakva nereformisana SDA nama nije poželjan partner
Narod i pravda na lokalne izbore izlazi apsolutno samostalno i nećemo sigurno biti u nekim predizbornim koalicijama, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

"Cijenimo da ćemo u kandidaturama za načelničke pozicije, ukoliko se zadrži ovakav odnos partnera u Kantonu Sarajevo ove šestorke, za koju imam samo riječi hvale, bilo bi logično da tu malo pametnije nastupamo. Da se u kandidaturama za načelnike eventualno dogovorimo o podršci, ukoliko ova kantonalna priča zaživi, a ja optimistično mislim da će ona do lokalnih izbora dati svoj puni zamah. Mi ćemo u svim općinama u kojima imamo dobre, poštene, kredibilne kandidate ići s listama za općinska i gradska vijeća. U RS zajedno sa svima iz probosanskog bloka", kazao je Konaković.  

Komentirajući priče o navodnoj novoj skupštinskoj većini u KS, Konaković je kazao da „će SDA iz opozicije naredne četiri godine pričati o rekonstrukciji Vlade“.

"To je nešto o čemu imaju dovoljno vremena. Zasad mi ne osjetimo nikakve pritiske. Jednostavan je zakon koji propisuje kako se smjenjuje i formira nova Vlada. Oni ako skupe 18 ruku preuzimaju vlast i odgovornost, mi imamo više vremena da se bavimo organizacijom stranke. Mnogo je komotnije iz opozicije izaći na izbore. Ne vidim da je takva stvar moguća". 

 Predsjednik NIP-a kazao je da se neće odazvati na poziv SDA za koaliciju.

"Sa ovakvom nereformisanom SDA, u kojoj niste mogli čuti ni riječ kritike za korumpirane kadrove čiju smo korupciju dokazali, zaista bi bilo saučesništvo koalirati s njima. Mi navijamo da SDA ima što prije svoju unutrašnju temperaturu koja će donijeti nešto dobro, da se ta stvar popravi. Snažna SDA je zaista potrebna državi BiH. Ovakva kakva je nama zasad nije poželjan partner", zaključio je Konaković.  



(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.