13.3.2019. 9:34
0
Policajac koji je osumnjičen za pokušaj ubistva u Drvaru pušten da se brani sa slobode
Kantonalni sud u Livnu donio je rješenje, kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva za produženje pritvora 28-godišnjem policajcu Stevanu Srdiću iz Drvara, osumnjičenom za pokušaj ubistva 25-godišnje A. G. iz Drvara.

Srdić je mjesec proveo u pritvoru, koji mu je odredio Kantonalni sud.

Osumnjičeni se tereti da je 9. marta u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt "Scorpion" te, uz konzumiranje alkoholnih pića, u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu, i iz njega ispalio hitac prema radnici u kafiću koja se nalazila iza šanka, nanijevši joj prostrelnu ranu grudnog koša.

Zbog težine povreda povrijeđena je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Kantonalni tužilac je 11. marta Kantonalnom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani te da postoje vanredne okolnosti jer se radi o težem krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

Istekom jednomjesečnog pritvora Kantonalno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora, što Kantonalni sud u Livnu nije uvažio te je policajac pušten da se brani sa slobode, piše Avaz.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.