13.3.2019. 11:10
0
"Sindikat je imao korektnu i veoma zadovoljavajuću saradnju sa policijskim komesarom"
Uvažavajući određen broj zahtjeva sindikalnih povjerenika u vezi sa izjašnjenjem Sindikata policije Kantona Sarajevo (SPKS) o prijedlogu ocjene rada policijskog komesara za 2018. godinu, Upravni odbor SPKS je na sjednici održanoj dana 11.03.2019. godine usvojio zaključak:

"Sindikat je imao korektnu i veoma zadovoljavajuću saradnju sa policijskim komesarom, posebno u obezbjeđenju, razvoju i realizaciji kvalitetnog radno-pravnog statusa sindikalnog članstva i obezbjeđenju odgovarajućih uslova za rad, humanizaciju rada i uvođenje savremenih sredstava rada i tehnologije, iz kojih razloga daje punu podršku menadžmentu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom, kao i svim uposlenicima, da na području Kantona Sarajevo i u budućem radu, osiguraju najveći stepen profesionalne policijske usluge, sa nepristrasnošću i u skladu sa najvišim standardima ponašanja pri provođenju zakona, najvećem poštivanju ljudskih prava i dostojanstva, nastojeći da se zadobije pouzdanje i povjerenje javnosti, i s ciljem poboljšanja kvaliteta života svih ljudi Kantona Sarajevo.

Upravni odbor SPKS ponovo ističe kako u potpunosti razumije da je u demokraskom društvu rad policije podložan javnoj kritici, koja je i nužna radi unapređenja policijskih poslova, ali ne prihvata da se na osnovu neprovjerenih informacija i bez bilo kakvih dokaza omalovažava policijski rad i profesija općenito. 

Stoga, Upravni odbor SPKS, u skladu sa jednim od statutarnih ciljeva Sindikata, a radi obezbjeđivanja i očuvanje svoje nezavisnosti prema Vladi i svim ostalim državnim institucijama, vjerskim zajednicama, političkim strankama i drugim institucijama sistema, zahtjeva da svi organi, institucije i pojedinci svoje odluke i istupe u javnosti baziraju isključivo na bazi relevantnih činjenica i argumenata, a posebno da se uzdrže od komentarisanja postupaka koji su u toku pred nadležnim pravosudnim organima.

Ovom prilikom Upravni odbor SPKS poziva članstvo Sindikata da svojim predanim i savjesnim radom, vršeći profesionalno svoje dužnosti u okviru svojih nadležnosti i ovlaštenja, daju svoj maksimalni doprinos što boljem i kvalitetnijem radu Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u cjelini"
, piše u saopćenju. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.