17.3.2019. 10:02
0
Naša stranka i SDP BiH u maju biraju predsjednike
Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke bit će održan 18. maja na kojem će oko 150 delegata birati predsjednika Naše stranke, potpredsjednike, članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Uskoro će uslijediti prijedlozi kandidata lokalnih i regionalnih odbora, a prema informacijama koje ima agencija Patria aktuelni predsjednik Naše stranke Predrag Kojović mogao bi se i javno isključiti iz cijelog procesa. Kojović je izabran za predsjednika Naše stranke 16. maja 2015. godine.

Osim Kojovića u opticaju su još dva imena Damir Marjanović koji je pristupio Našoj stranci u decembru 2017. godine i koji je bio nosilac liste te stranke za Skupštinu KS. Osvojio je 13.134 glasa. Marjanović ne uživa podršku većinskog članstva Naše stranke jer je više sklon ideji socijaldemokratije nego liberalizmu što zagovara Naša stranka. 

Može se desiti i da Kojović sam istakne kandidata koji bi trebao voditi Našu stranku u narednom periodu, a to bi mogao biti Edin Forto, aktuelni premijer Kantona Sarajevo. 

Samo osam dana kasnije 26. maja bit će održani izbori za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH po principu – jedan čovjek jedan glas. Osim aktuelnog predsjednika Nermina Nikšića očekuje se kandidatura još nekoliko iskusnih dugogodišnjih članova SDP BiH. Ono što je sigurno je da će na potpuno demokratski način voljom članstva biti biran predsjednik SDP BiH umjesto da to čini nekoliko stotina delegata. 

Članovi Glavnog odbora SDP BiH bit će izabrani na Kongresu SDP BiH 8. juna. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.