20.3.2019. 20:38
0
Sanela Jenkins: Hoće li BiH ostati jedina zemlja koja u svojim njedrima njeguje djelo ratnog zločinca?
Poznata bh. humanitarka i biznismenka Sanela Jenkins na svom Facebook profilu objavila je status kao reakciju na današnju presudu Radovanu Karadžiću.

- Radovan Karadžić je osuđen na doživotnu robiju što je maksimalna kazna koju je mogao dobiti. Nije li vrijeme za promjenu ustava i građansku Bosnu i Hercegovinu, bez entiteta? Takve promjene se ne mogu izvesti bez odlučne i snažne podrške slobodnog i demokratskog svijeta. Hoće li današnja Bosna i Hercegovina ostati jedina zemlja koja u svojim njedrima njeguje djelo ratnog zločinca? Ili će nam demokratski svijet pomoći da poništimo rezultate genocida i udruženog zločinačkog poduhvata?

Rezultati takvih poduhvata žive na terenu kroz ustav BiH koji je silom prilika uspostavio entitete i kantone. Vrijeme je za njegove izmjene i normalnu, demokratsku, slobodnu i civilizovanu Bosnu i Hercegovinu - napisala je Jenkins.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.