23.3.2019. 10:21
0
"Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami 'Braćan'"
Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća porodicama poginulih rudara, te rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići, povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice.

- Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami 'Braćan', na području općine Srebrenica, u kojoj su, dok su obavljali svoje radne zadatke, živote izgubila dvojica rudara, Slaviša Žugić i Branislav Ostojić – navela je Cvijanović.

Tragična smrt rudara je, kako je naglasila, veliki i nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i za Kompaniju "Boksit".

- Porodicama Žugić i Ostojić, rukovodstvu i cjelokupnom kolektivu Kompanije 'Boksit', upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća - navodi se u telegramu entitetske predsjednice.

Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je jučer dvojicu rudara, Slavišu Žugića (1975.) iz Milića i Branislava Ostojića (1989.) iz Zvornika.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.