23.3.2019. 16:40
0
Naredne sedmice sastanak Dodika sa SDS-om i PDP-om
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da bi u ponedjeljak u Banja Luci trebalo da se održi sastanak SNSD-a sa predstavnicima Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP).

Dodik je pozvao rukovodstva SDS-a i PDP-a, koji su opozicija u RS, kako bi se dogovorio zajednički nastup srpskih stranaka u državnoj vlasti.
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da će se odazvati pozivu lidera SNSD-a Milorada Dodika za sastanak koji će biti održan 25. ili 26. marta, a da će odluke o svemu donositi Glavni odbor stranke.

Govedarica je rekao da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeće ministara BiH i da ne želi razgovor o nekoj podjeli funkcija.

"Zaključcima Glavnog odbora SDS svojevremeno smo jasno rekli da želimo da razgovaramo sa svim parlamentarnim političkim organizacijama iz Republike Srpske na državnom nivou, da razgovaramo, ne da pregovaramo", rekao je Govedarica novinarima u Bijeljini gdje je danas učestvovao u radu Političke akademije SDS-a.

On je naveo da očekuje ozbiljan razgovor o problemima u Republici Srpskoj i o strateškim politikama, odnosno ciljevima kojima stremi RS.

"Mi ćemo čuti šta konkretno u ovom slučaju nudi SNSD. Nisam za to da razgovaramo o nekim podjelama funkcija, mene to ne zanima, zanimaju me strateške politike Republike Srpske na državnom nivou vlasti", rekao je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da će se iz te stranke također odazvati Dodikovom pozivu i saslušati šta SNSD nudi. 


(Patria/ADmir Oručević)

RSDodik
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.