24.3.2019. 20:50
0
Sutra otvorenje 'Dječije kuće' Novo Sarajevo: Općina Novo Sarajevo izdvojila dva miliona KM
Svečano otvorenje 'Dječije kuće' Novo Sarajevo, bivšeg Pionirskog centra „Boško Buha“, bit će upriličeno sutra.

Ukupna korisna površina objekta je oko 2.000 m², a u objektu se nalazi višenamjenski prostor za organiziranje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije.

Također, objekt posjeduje i internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult s garderobom.

Na prvoj etaži će biti smješteni administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organiziranje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi.

U Dječijoj kući bit će realizirani brojni sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera, a prvenstveno namijenjeni za djecu uzrasta do 14 godina.

Za izvođenje radova izdvojeno je oko 2.000.000 KM iz budžeta Općine Novo Sarajevo.

Izgradnja objekta "Dječija kuća“ Novo Sarajevo, dio je revidirane Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, saopćeno je iz Press Općine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.