28.3.2019. 19:00
0
Aprilsko takmičenje studenata medicine i farmacije iz zemalja regije
Studenti medicine i farmacije sa 18 fakulteta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imat će priliku pokazati znanje na ovogodišnjem takmičenju "Pharmaceutical and medical knowledge showdown" koje će biti organizirano od 25. do 27. aprila.

Ovaj događaj, smatraju organizatori, ima izuzetnu važnost u saradnji univerziteta iz cijelog regiona, te upoznavanju i druženju studenata kroz različite radionice, predavanja i obilazak znamenitosti glavnog grada BiH, gdje će steći stvarnu sliku o potrebi ujedinjenosti mladih ljudi.

Takmičenje je prvi put održano u Splitu prošle godine, a ove godine ga organiziraju studenti Medicinskog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Tema "Primarna zdravstvena zaštita - saradnja doktora i farmaceuta" jer je naglašeno da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada se govori o zdravlju i brizi pacijenata.

Takmičenje se sastoji od tri zadatka i svakim sljedećim zadatkom pruža se što realnije kliničko iskustvo, a timovi će biti sastavljeni od studenata medicine i farmacije s različitih univerziteta, najavio je danas Univerzitet u Sarajevu.

Ovakav način učenja već je implementiran u Sjevernoj Americi i mnogim zemljama zapadne Evrope s ciljem povezivanja ove dvije nauke u jedinstvenom kliničkom slučaju kako bi se pokazala potrebna saradnja u svakodnevnom radu.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.