1.4.2019. 20:40
0
Huso Ćesir ispitan u prostorijama MUP-a KS zbog napada na fotografa Žurnala, Adija Kebu
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ispitan je Huso Ćesir, zvaničnik Stranke demokratske akcije, koji je prošle sedmice napao fotografa portala Žurnal, koji je istraživao poslovanje njegove kompanije, javlja Al Jazeera Balkans.

U međuvremenu, Huso Ćesir je podnio krivičnu prijavu zbog neovlaštenog snimanja privatnog prostora i odbacio sve optužbe na račun poslovanja svoje firme, o kojoj je Žurnal pisao u posljednje vrijeme.

Ćesir, inače predsjednik Općinskog odbora SDA sarajevske općine Novi Grad, u četvrtak je napao fotoreportera portala Žurnal Adija Kebu, kada je on fotografirao ulaz u firmu čiji je Ćesir vlasnik.

Dan nakon napada, Žurnal je objavio priču na kojoj su radili mjesecima. U njoj navode kako su dvije firme u vlasništvu Ćesira od 2016. godine dobile poslove vrijedne blizu 650.000 eura od javnih firmi i institucija.

"Da bi Ćesirova firma pobijedila na tenderu, iz Općine [Novi Grad] će korigirati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Općine će jednostavno raspisati novi tender, na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka - Huse Ćesira", piše Žurnal.info.

Navode Žurnala potvrdio je predsjedavajući Skupštine KS-a Elmedin Konaković, koji je kazao kako ima saznanja da su plastične cijevi iz Ćesirovih firmi kupovala i državna poduzeća kojoj uopće nisu potrebne za djelatnost kojom se bave i da stoje u magacinima.

"Sigurno se može i hoće pokrenuti pitanje odgovornosti ukoliko se utvrdi da bilo šta od tih procedura nije bilo u interesu javnih kompanija, nego u interesu pojedinaca. Mi smo već poduzeli mjere i podnijeli krivične prijave onima čiji smo nerad ili neke moguće nezakonitosti već utvrdili", istakao je Konaković.

S druge strane, Ćesir odbacuje sve optužbe i žali zbog napada na fotografa, dok istraživanje njegovog poslovanja smatra narušavanjem privatnosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.