3.4.2019. 20:23
0
Dodik rekao ambasadoru Švedske da je BiH za EU, ali se požalio što nakon pola godine nije formirano Vijeće ministara
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kral?evine Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Predsjedavajući Dodik rekao je ambasadoru Švedske da BiH želi razviti stabilan sistem realne privrede, u čemu će biti dragocjeno iskustvo Švedske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH informisao je švedskog ambasadora da je strateško opredjeljenje BiH kretanje ka Evropskoj uniji, da za to postoji konsenzus ali da je problem na tom putu taj što nije formirano Vijeće ministara BiH ni šest mjeseci nakon završenih izbora, iako je iz Bruxellesa upućena jasna poruka Bosni i Hercegovini da se Vijeće ministara mora formirati što prije i bez ikakvih uslovljavanja, ukoliko BiH želi steći kandidatski status za ulazak u EU.

Predsjedavajući Dodik zahvalio je Švedskoj na velikom broju projekata u sklopu razvojne saradnje koje je Švedska provela u BiH i složio se sa švedskim ambasadorom da bi razmjena između BiH i Švedske mogla biti mnogo bolja kada bi se unaprijedili ovdašnji uslovi poslovanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.